Yaz, elektrik enerjisi talebinin artması nedeniyle elektrik mevsimidir. Klima ve diğer güç, elektrik tesisatlarını zorlayarak elektrik kesintilerini (voltajda geçici düşüşler) ve elektrik kesintilerini sivrisinek ısırıkları kadar yaygın hale getirir. Elektriği kesebilecek gök gürültülü fırtınalar, hortumlar ve kasırgalar gibi şiddetli hava olaylarından bahsetmiyorum bile.
Birçokları için bu kesintiler sadece rahatsızlıktır. Ancak, ani bir elektrik kesintisi bilgisayarları ve sunucuları devre dışı bıraktığında, özellikle de elektrik saatlerce açık kalırsa, kuruluşlar hassas verilerini kaybetme riskiyle karşı karşıyadır. Bir aşırı gerilim koruyucu, yılın hangi zamanı olursa olsun sizi bu kesintilerden kurtarmaz.
Elektrik kesintilerine ve elektrik kesintilerine karşı ilk savunma hattı, kesinti sırasında sürekli güç sağlayan Elektrik Kesintisi İçin Güç Kaynağıdır. Ancak farklı kuruluşlar ve farklı donanımlar, farklı güç korumalarına ihtiyaç duyacaktır. Güç gereksinimlerini ve mevcut UPS türlerini anlayarak kuruluşunuza hak ettiği korumayı sağlayabilirsiniz.
Çoğu bilgisayar ve elektronik, nominal girdi gereksinimlerinin yüzde 90 ila 110'unda etkin bir şekilde çalışır. Örneğin, 120 volt olarak derecelendirilen cihazlar normalde 108 ila 132 arasındaki voltajlarda çalışır. Şebeke gücü yüzde 90'ın altına düştüğünde, bazı UPS sistemleri akülerden elektrik alarak sistemleri çalışır durumda tutar. Şebeke gücü normale döndüğünde, UPS şebeke gücü çıkışına geri döner ve aküsünü yeniden şarj eder. Bir elektrik kesintisi durumunda, bir UPS, kullanıcıların ekipmanı güvenli bir şekilde kapatmasına yetecek kadar güç sağlayarak veri kaybını veya ekipman hasarını önleyecektir.
Kapasite , bir UPS sisteminin ne kadar güç sağladığını açıklar. KGK'nın kapasitesi ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla bağlı ekipmanı destekleyebilir veya daha fazla güç çeker. Gerekli kapasitenizi hesaplamak için UPS'e bağlamayı umduğunuz cihazların maksimum toplam güç tüketimini toplayın.